Bandleider Hildo Flierman

Hildo Flierman (Assen, 1962) studeerde klassiek slagwerk, ensembleleiding en arrangeren aan het Hilversums Conservatorium.  Daarnaast volgde hij lessen piano en arrangeren in de lichte muziek. Al tijdens zijn studie remplaceerde hij regelmatig in de verschillende omroeporkesten, en werkte hij mee aan verschillende muziektheaterprojecten.

Hildo is in diverse rollen actief in de wereld van de blaasmuziek – als slagwerker, als bestuurs- of commissielid, als slagwerkdocent en als dirigent. Van Maassluis tot Harlingen, van Soest tot Smilde.

De combinatie van muziek en theater en het verkennen van de grenzen van allerlei muziekstijlen heeft zijn grote belangstelling. Dit leidde tot bijzondere concerten en projecten bij muziekverenigingen OBK Smilde, Fanfare Bosnimf Havelte, Brass Band Zeeschelp Nagele en Klezmerorkest Nebbisj un Rebbisj in Hilversum. Bij Stichting Jazz Club Bergum verzorgde hij vele jaren workshops Jazz en Fusion.
Bij dit alles hanteert hij de Olympische filosofie dat meedoen belangrijker is dan winnen: iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau!